Instituto Cervantes


Overbruggingsjaar
Print this page

Overbruggingsjaar

Bekijk onze site Gap Year Homepage!

Overbruggingsjaar Program Madrid Getuigenis

AIL Madrid biedt u tijdens uw overbruggingsjaar een programma aan dat aansluit bij uw wensen na of tijdens uw school, studie of werk. Het programma wordt rondom u gebouwd. Uit ervaring weten we dat flexibiliteit belangrijk is voor mensen die een jaar naar het buitenland gaan en dat iedereen verschillende wensen en doelen heeft. Dit  zijn een aantal voorbeelden van wensen van studenten:

 • Spaans leren in combinatie met stage of werk
 • Spaans leren in Madrid in combinatie met Spaans leren in een andere Spaanse stad of in Latijns-Amerika
 • Spaans leren in Madrid in combinatie met het leren van een andere vreemde taal (bijv. Frans in Parijs)

De ervaren studie adviseurs van AIL Madrid proberen samen met u uw persoonlijk doelen vast te stellen voor uw jaar in het buitenland en staan altijd voor u klaar als u andere vragen heeft.
Waar u ook naar op zoek bent, AIL Madrid heeft een programma dat bij u past!

Onze Spaanse cursussen voldoen aan de internationale criteria

De cursussen van AIL Madrid zijn opgesteld aan de hand van de eisen van de Europese Raad van Gemeenschappelijke Europese Talen. Aan het einde van uw cursus krijgt u daarom ook een certificaat waarop uw niveau wordt aangegeven.

Uw veiligheid

Voor veel van onze studenten is het de eerste keer dat ze voor een langere periode in het buitenland op zichzelf gaan wonen. Aangezien onze studenten volwassen zijn (en tevens zo worden behandeld), bieden wij de volgende veiligheidsmaatregelen aan tijdens uw verblijf (welke tevens in de prijs zijn opgenomen):

 • Het brengen van u naar de school of uw accommodatie vanaf het vliegveld
 • zorgverzekering
 • 24 uur per dag een noodnummer van AIL Madrid

Flexibele betalingshandelingen

Als u zich inschrijft voor een overbruggingsjaarcursus bij AIL Madrid, betaalt u alleen voor de eerste 12 weken van het programma. Als u daarna besluit dat u totaal iets anders wilt met uw overbruggingsjaar, bent u onder geen enkele voorwaarde verplicht om door te gaan met ons programma. Maar uit ervaring weten we dat bijna alle studenten na 12 weken zoveel hebben geleerd en zo veel plezier hebben gehad in Madrid, dat ze doorgaan met de cursus bij AIL Madrid..

Programma van de Module

De eerste 12 weken van uw overbruggingsjaar besteedt u aan een cursus op onze school. Daarna is de keuze aan u.

Sommigen studenten besluiten om ergens anders in Spanje te gaan studeren of zelfs een andere taal te gaan studeren (vaak hangt dit samen met het ontmoeten van andere studenten binnen AIL Madrid).

Anderen studenten worden verliefd op Madrid en wensen hun jaar verder te voltooien bij AIL Madrid. Na een aantal maanden Spaans te hebben geleerd, hebben de meesten studenten een grote progressie ondergaan en kiezen ze ervoor om het DELE examen, het officiële Spaans examen van de overheid voor “non native speakers” af te leggen. Dit prestigieuze examen staat hoog aangeschreven bij universiteiten en werkgevers. In de weken voor het examen, kunt u bij ons een voorbereidingscursus op het DELE examen volgen, zodat u klaargestoomd zult zijn voor dit examen.

Een andere populaire optie is het doen van een stage in Spanje. Er is een groot aantal mogelijkheden qua sectoren om stage te lopen, zoals administratie, IT, toerisme, onderwijs en marketing. Een aantal studenten kiest ervoor deze stage in Madrid te lopen en de rest kiest vaak voor een kustplaats.
Let op: Stages zijn meestal beschikbaar voor hen die een bovengemiddeld niveau van hun Spaans hebben. Ook werkervaring is een pré. Het salaris/de vergoeding hangt af van het werk dat men doet, het aantal uur en de werkervaring..

Ook hierbij zorgen onze adviseurs ervoor dat u werkt vindt dat het best bij u past.

Academisch voordeel

Veel studenten beschouwen een overbruggingsjaar als een goede ervaring, zeker voor moderne talen en internationale studies. Universiteiten en Hogescholen kijken zeker naar uw buitenlandervaring indien u een selectie moet doorlopen voor uw studie.

Het behalen van het DELE certificaat biedt u een groot voordeel in uw studietijd of carrière, zeker wanneer u Spaans gaat studeren aan de Universiteit. Sommige universiteiten geven studiepunten en vrijstellingen voor het certificaat en laten studenten sneller doorstromen naar een hoger niveau.

Betere carrière en salaris vooruitzichten

Werkgevers zien een overbruggingsjaar in het buictenland als een waardevol onderdeel op uw CV: Het zal u een voordeel geven ten opzichte van uw concurrenten tijdens het solliciteren. Het wordt voornamelijk gezien als een kans om verschillende vaardigheden te leren, zoals diverse communicatie vaardigheden maar ook leiderschaps capaciteiten en zelfdiscipline.

Uitgebreid onderzoek heeft bewezen dat mensen die afgestudeerd zijn en die een jaar naar het buitenland zijn geweest, sneller een baan vinden en een hoger salaris verdienen dan mensen die niet naar het buitenland geweest zijn. Uw overbruggingsjaar kan dus gezien worden als een investering in de toekomst – zo ziet AIL Madrid dat!.

Extra Informatie

 • Kleine groepen; maximum 8, gemiddeld 5
 • 20 uur per week
 • Welkom / oriëntatie programma tijdens uw eerste week
 • Aanvulling van 10 uur per week Sociale en Culturele Activiteiten
 • Geschikt voor beginners en vergevorderden
 • Flexibele begindata
 • Duur – 12 tot 50 weken
 • Minimale leeftijd 17
 • Optie om er een cursus Individueel Spaans bij te volgen
 • Dagelijks huiswerk
 • De cursus wordt aangeboden op 6 verschillende niveau´s (A1-C2) die overeenkomen met het Common European Framework of Reference (CEFR)

Accommodatie

Bij AIL Madrid willen wij graag uw accommodatie regelen. Er zijn verschillende soorten accommodatie waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een Spaans gastgezin, een studentenresidentie of een gedeelde flat met internationale studenten. Bekijk de site Accommodatie  in Madrid voor meer informatie