Instituto Cervantes


Kulturális és Közösségi Programok
Print this page

Kulturális és Közösségi Programok

Cultural and Social Activities in MadridAz AIL Madrid nyelviskola a tantermi spanyol órákat Kulturális és Közösségi programokkal egészíti ki, melyek heti 10 lecke keretében Spanyolország kultúráját és szokásait mutatják be a diákoknak, egyben Madrid városát is közelebb hozzák, hogy az itt eltöltött idő alatt még jobban érezhessék magukat. A program ingyenes, minden intenzív tanfolyam hallgatói! 

A program a tevékenységek széles skáláját kínálja, amelyeket minden hétköznap délután tartunk. Az órák spanyol nyelven folynak, amely további lehetőséget kínál a spanyol nyelv gyakorlására és annak elsajítátására. 

A tipikus tanórák közé tartoznak a tantermi "workshop" órák, amelyek a kiejtésre és a Spanyolországban általánosan használatban lévő kifejezésekre összpontosítanak. Ezek mellett a diákokkal ellátogatunk a város híres múzeumaiba és megnézzük a város nevezetességeit is, miközben tanáraink a kirándulásokat a spanyol történelemről és életmódról tartott kiselőadásaikkal egészítik ki.

A Kulturális és Közösségi programokat az AIL Madrid tanári csapata vezeti. Az itt megszerzett tudás minden diákunknak nagy hasznára válik, függetlenül attól, milyen nyelvtudással rendelkeznek, és segít a különböző nyelvi szinten lévő diákok közötti tudáskülönbségek áthidalásában is.
Tevékenységeink a diákok különféle érdeklődésének mind megfelelnek és a következő programokat tartalmazzák:

Vezetett városnézés Madridban: tanáraink a város legfőbb nevezetességeit mutatják be, úgy mint a Plaza Mayor, a Retiro Park, a Sol, a Királyi Palota (el Palacio Real), miközben a város történelméről mesélnek.

Világhírű szépművészeti múzeumok meglátogatása:
El Prado, La Reina Sofia y Thyssen. Szakavatott tanáraink Spanyolország művészettörténetét mutatják be, betekintést nyújtanak nem csak a spanyol, de a világ különféle művészeti stílusaiba is.


Cañas y tapas (sörök és snackek) estéi a többi diákkal: 
diáktalálkozó az iskola tanulói között, nyelvgyakorlás, miközben a tipikus spanyol ételeket és italokat kóstolhatják végig!


Kiselőadások a modern spanyol filmekről:
ismert spanyol rendezők, mint Pedro Almodóvar, Vicente Aranda, Alejandro Amenábar, stb. filmalkotásait mutatják be tanáraink.

Spanyol irodalmi kiselőadások: kiválasztott szerzők műveinek elemzése (mint Cervantes és Lorca).

Kiejtési gyakorlatok:
  Javítsd a kiejtésed és tanuld a helyiek slangjét!


Beszélegetések spanyol közösségi és kultúrális témákról:
a diákok betekintést nyernek a spanyol közélet eseményeibe.


Noches de Intercambio:
Gyakorold a spanyolodat egy sör mellett spanyol anyanyelvűek társaságában.


A teljes programlista minden eseteben az iskolai hirdetőtáblán látható.