Instituto Cervantes


Club 50+ Spanska och Kulturella Aktiviteter
Print this page

Denna kurs är speciellt utformad för människor over 50 år som vill lära sig studera spanska och lära sig mer om spansk kultur. Vår Club 50+ Spanska och Kulturella Aktiviteter –kurs innehåller  en eller två veckor studier bestående av 20 timmar spanskalektioner per vecka och många extra timmar tillägnade kulturella aktiviteter! Skulle du vilja lära dig spanska i en klass av högst 8 personer och uppleva spansk kultur? I sådana fall, vänta inte med att skriva in dig på den här kursen! 

Club 50+ Schema

Club 50+- Programmet består till stor del av spanskalektioner. Våra lektioner ges varje vecka från måndag till fredag mellan  9.30 och 13.20. En kulturell aktivitet anordnas varje eftermiddag/kväll.

VECKA 1 MORGON EFTERMIDDAG
Måndag Spanskalektion Välkommen Tapas och drinkar på kvällen + Spansk gastronomi
Tisdag Spanskalektion Guidad promenad runt Madrid + danslektion
Onsdag Spanskalektion Flamenco show
Torsdag Spanskalektion Besök på de hundraåriga krogarna
Fredag Spanskalektion Besök på El Prado muséet

VECKA2 MORGON EFTERMIDDAG
Måndag Spanskalektion Välkommen Tapas och drinkar på kvällen + Workshop Spanska Sånger
Tisdag Spanskalektion Utflykt till Alcalá de Henares
Onsdag Spanskalektion Besök till Kungliga Palatset
Torsdag Spanskalektion Dansteori + Workshop Don Quijote
Fredag Spanskalektion Besök till Thyssen-Bornemizsa muséet

Priser

Vårat Club 50+ Spanska och Kulturella Aktivitet-program kostar  € 230 per person för 1 vecka och € 410 för två veckor, inklusive inskrivningsavgiften.

Detta pris inkluderar:

  • Fyra timmar spanskalektioner per dag  (Mån-Fre).  Lektionerna ges i grupper av max. 8 elever, för att garantera att våra lärare har tid för att ge alla Club 50+ medlemmar den uppmärksamhet de behöver för att utveckla sina kunskaper.
  • Allt nödvändigt läromaterial, inclusive den första läroboken.
  • Aktiviteter i och utanför Madrid. Inträdesavgifter till muséer och det Kungliga Palatset är inkluderade.
  • En danslektion per vecka.
  • Aktivitetpaket för att hjälpa dig organisera dina egna utflykter
  • Fri  tillgång till internet från 09.00 till 22.00 på AIL Madrids datorterminaler
  • Gratis uthyrning av en spansk mobiltelefon.

Boende

Om du vill att vi ordnar boende åt dig, så gör vi det gladligen
Ta chansen och fördjupa dig i den spanska kulturen och spanska maten genom att bo med en av våra Spanska Värdfamiljer. Våra spanska värdfamiljer bor i välmöblerade, bekväma hem I central Madrid och erbjuder halvpension (frukost och middag.) Dessutom är det verkligen ett riktigt bra sätt för dig att praktiskt använda dina spanskakunskaper samt lära känna de spanska sederna.Vi erbjuder också möjligheten att bo i ett av våra bäst rekommenderade hotell.Boende är inte inkluderat i kurspriset.

Kursstartdatum

Var vänlig observer att Club 50+ -kurser börjar på måndagar. För att helt och hållet  dra nytta av måndagens lektioner och aktiviteter rekommenderas det att anlända i Madrid minst en dag före kursstart.

Manad Kursstartdatum 1-veckokurs Kursstartdatum 2-veckokurs

Januari 2019 21:a och 28:a 21:a
April 2019 01:a och 08:a 01:a
Juli 2019 8:a och 15:a 8:a
September/Oktober 2019 30:a och 07:a 30:a

Club 50+ Spanish Course at a Glance

Programme duration 1 or 2 weeks

Spanish classes per week 20

Cultural programme 10 extra teaching hours per week included!

Students per class Maximum 8, 6 on average

Timetable Monday to Friday, in the morning or in the afternoon

Spanskalektioner (20 timmar per vecka)

Club 50+s spanskalektioner är fullkomligt fokuserade på våra studenters behov och intressen, med koncentration på kommunikationskunskaper.  Under lektionerna lär studenterna sig praktiska konversationstekniker som kan användas i vardagssituationer. På det här sättet får du verkligen lära dig att uttrycka dig själv på spanska! Ämnena som våra lärare täcker skapar diskussioner och gör lektionerna roligare, mer produktiva och intressanta. Spanskalektionerna sker under morgonen, mellan 09.30 och 13.20, från måndag till fredag. Kurserna finns tillgängliga i 6 olika nivåer (A1.2-C2) som motsvarar  Gemensam Europeisk Refrensram för Språk (CEFR). Kolla in våra spanska nybörjarkurs startdatum här. Oavsett om du är en nybörjare eller redan kan lite spanska, så kan vi erbjuda dig den perfekta kursen. . Club 50+ studenter placeras i klasser beroende på deras spanskakunskaper och bör därför förvänta sig hamna i grupper med studenter från alla åldrar och inte bara andra studenter från Club 50+ -programmet.

Kulturella och Sociala Aktiviteter-Programmet

På AIL Madrid vet vi att våra Club 50+-studenter vill mer än bara lära sig spanska. Därför anordnar vi många kulturella och sociala aktiviteter som är inkluderade I priset. Dessa aktiviteter tar rum inne och utanför skolan. Under dessa timmar kommer du få lära känna människor från olika länder, med vilka du kommer kunna öva din spanska! Varje dag sker en annan aktivitet, som kan vara allt från muséebesök, till guidade tourer och danslektioner!


Ytterligare Individuella Spanskalektioner 


Skulle du helt och hållet vilja fördjupa dig i det spanska språket? Ta chansen och koncentrera dig på den delen av spanska språket som du helst skulle vilja förbättra. Kom in på kontoret så ordnar vi de individuella lektionerna på de tiderna som passar dig.

Ytterligare Grupp- eller Privatdanslektioner


En Spansk Danslektion per vecka är inkluderat i kurspriset. Men skulle du vilja lära dig mer under din vistelse i Madrid så bokar vi gladligen in fler danslektioner åt dig. Du kan välja fritt bland vårt stora sortiment av spanska och latinamerikanska danser som cha-cha, merengue, bachata, salsa, flamenco, tango och sevillanas. På AIL Madrid gör vi mer än vårt bästa för att garantera att du får en perfekt vistelse i Madrid.

Heldagsutflykter till kringläggande städer

Madrid är omgivet av olika intressanta städer. Skulle du vilja se andra delar av Spanien?  Var god och rådfråga oss på AIL Madrid och vi kommer gladligen hjälpa dig arranger dina resor till olika städer. Tidigare elever har avnjutit resor till de följande städerna:

Toledo
Visit Toledo, on AIL Madrid's Club 50+ Spanish Program
Toledo, med en historia som börjar mer än 2000 år tillbaka var smältdegeln för judisk, islamsk och kristen kultur. Toledo är den tidigare spanska huvudstaden som tydligt visar Spaniens rika historia. Denna medeltida stad är absolut värt ett besök för konstälskare.


San Lorenzo de El Escorial och El Valle de los Caídos
Visit El Escorial, on AIL Madrid´s Club 50+ Spanish Program

Den viktigaste sevärdheten i El Escorial är det gigantiska klostret som byggdes på order av Kung Filip II. Det är även viloplatsen för många andra monarker.  El Valle de Los Caídos är spanska diktatorn Francos begravningsplats. Den ovanliga konstruktion höggs ut ur berget av politiska fångar under 1900-talets fascistiska styre.  

Ávila
Visit Ávila, on AIL Madrid´s Club 50+ Spanish Program Väster om Madrid  ligger staden Avila, vars mest sevärda monument är  den 2,5km långa muren som omringar den vackra katedralen. Utanför dess väggar finns Basilica de San Vicente, som nästan
lika stor som katedralen är Sankt Vincent och hans systrars påstodda begravningsplats.


Segovia
Visit Segovia, on AIL Madrid´s Club 50+ Spanish ProgramNorrväst om Madrid, är verkligen värt ett besök. Akvedukten är den mest välkända och imponerande symbolen av  regionen Castilla y Leons huvudstad. Den byggdes på 100-talet av romarna och är fortfarande en vacker och populär sevärdhet. . Flamenco-föreställningar, konserter och teaterbesök
Madrid är även känt som ‘staden som aldrig sover’. Varje kväll sker otaliga flamenco-föreställningar, konserter och teaterframträdanden i Madrid. Utöver detta finns det många restauranger och barer där du kan se flamenco medan du avnjuter din middag eller drink. Dessa restauranger är alla välkända, eftersom att de serverar det bästa inom spansk gastronomi: fisk och kött  a la parilla, tapas, chorizo, morcilla, samt ett stort utbud av vin.
Vid din ankomst så kan vi gladligen ge dig mer detaljerad information om flamenco-föreställningar, konserter och teaterbesök.