Instituto Cervantes
 

İspanya Öğrenci Vizesi

Yeşil Pasaport: Yesil pasaport sahipleri 90 güne kadar İspanya’da kalabilir ve dil eğitimi alabilirler.EU nationals are not required to obtain study visas to study in Spain. Study Visa Spain

Öğrenci Vizesi 90 Güne Kadar: Kalış süresi 90 günden kısa süreli olan başvuru sahipleri, başvurularını VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinden yapabilirler.

Gerekli Belgeler
  • Eksiksiz doldurulmuş Schengen vizesi başvuru formu
  • 1 adet, arka fon beyaz, 6 aydan eski olmayan fotoğraf
  • Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay 15 Gün (105 gün) geçerlilik (temdit) süresi ve vize basılabilecek en az 2 boş sayfası olan orijinal pasaport.
  • Öğrenim kurumu tarafından kurs başlangıç-bitiş tarihleri ve haftalık ders saatlerini gösteren belge. Eğitimin tamamının ödendiğine dair dekont (makbuz) veya okuldan eğitim masraflarının ödendiği gösteren orjinal yazı
  • Uçak rezervasyonu ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge
  • Ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise orjinal işveren mektubu ve/veya izin onayı (Antetli ve kaşeli)
  • SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü , çalıştığı yerdeki görev ve maaş durumunu belirten orijinal yazı. (Son 3 aylık maaş bordrosu)
  • Şirket sahipleri için: Ticaret odasına kayıtlı olduğunu gösteren orijinal belge, faaliyet belgesi ve oda sicil kayıt belgesi, resmi gazete ve vergi levhası
  • Başvuru sahibi öğrenci ise orjinal öğrenci belgesi: Kişi eğer öğrenci ise ya da an itibarıyla çalışmıyorsa bu kişilere sadece anne, baba ya da kişilerin yasal eşi sponsor olabilir. Sponsor olan kişinin masrafları karşıladığına dair yazılı bir dilekçeyle birlikte, iş yeri evrakları (işe giriş bilidirgesi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordrosu, şirket oda sicil kaydı, faliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi) ve sponsor olan kişinin son 3 aya ait bankadan imzalı kaşeli, içerisinde bir miktar bakiye görünen güncel banka hesap dökümü eklenmelidir. kişiyle aile bağının görüldüğü vukuatlı nufus kayıt örneği de sunulmalıdır
  • Kalınacak süre için banka hesabında yeterli bakiye: İstanbul için son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren, içinde 3 günlük seyahat için minimum 600€/1500TL bulunan, güncel tarihli şahsi banka hesapları (Kaşeli ve imzalı orijinal döküm veya hesap defter dökümü orijinali ve fotokopisi) Ankara için son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren hesap dökümünün son 1 hafta içinde alınmış olması gerekiyor.
  • Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi
Detaylı bilgi için tıklayınız.

Study Visa Spain

Öğrenci Vizesi 90 Günden Fazla: Kalış süresi 90 günden uzun süreli olan başvuru sahiplerinin, başvurularını İstanbul Başkonsolosluğu’na ya da Ankara Büyükelçiliği’ne 0212 373 58 05 numaradan randevu alarak yapmalıdırlar.

Gerekli Belgeler

  •  En az 12 ay geçerli pasaport.
  • Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri. (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)
  • Vize başvuru formu (Application for National Visa form) eksiksiz doldurulacak, imzalanacak ve 1 adet biyometrik fotoğraf yapıştırılacak.
  • Eğitim yada kurs görülecek merkezden gelen kabul belgesi
  • Eğitim yada kurs görülecek merkeze havale edilen harçlara ait dekontlar
  • Burslu olarak gidiliyorsa, eğitim veya kurs görülecek merkezden bunu belgeleyen kabul yazısı.
  • Sadece 180 günden fazla kalacak vize başvuru sahipleri için: hastaneden alınan sağlık raporu ve fotokopisi. (İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulacaktır.) Sağlık raporlarında şu ibarenin bulunması gerekmektedir: "Hastanemize başvuran (kişinin ismi) isimli kinininin Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005) uyarınca, halk sağlığı riski oluşturabilecek herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır."
  • Sadece 180 günden fazla kalacak vize başvuru sahipleri için: Adli Sicil belgesi ve fotokopisi. (İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulacaktır.)Study Visa Spain
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kaydı örneği
  • İkametgâh İlmühaberi.
  • Elde yazılmış vize başvuru dilekçesi (ev adresi ve telefon numaraları mutlaka yazılmalıdır, Türkçe yazılabilir).
  • Uçak bileti ve İspanya’daki konaklama rezervasyonu
  • İspanya’da kalış süresinin tamamını kapsayan geniş kapsamlı seyahat sigortası ve fotokopisi(30.000.Є teminatlı olmalıdır).
  • Vize için başvuran şahsın masraflarının bir başkası tarafından karşılanması durumunda, o kişi tarafından yazılmış ve ilgili kişinin masraflarının karşılanacağını bildiren dilekçe
  • Vize için başvuran kişinin öğrenci olması durumunda: Öğrenci Belgesi.
  • Öğrenci 18 yaşından küçük olduğu takdirde ebeveynlerinden muvafakatname (Noter onaylı).
  • Tıp ve Cerrahi, Eczacılık, Psikoloji, Kimya Bilimleri ve Biyoloji Bilimleri bölümleri mezunları İspanya’da uzmanlık alanında eğitim görmek istedikleri takdirde: sahip oldukları diplomanın İspanyol denkliğini, İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan uzmanlık görecekleri hastane veya merkezin de belirtildiği kabul belgesini getirmek zorundadırlar.
  • 2393/2004 sayılı Kraliyet Kararnamesinin Bölüm II, madde 55, d bendiyle onaylanan Yabancılar Yönetmeliği uyarınca, mesleki staj yapabilmek için belirli süreli çalışma ve oturma izni alınması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

devami
devami
Fiyatlar
Bizim fiyatlar burada kontrol
devami
devami
Dersler
Sizin için kurs bul
devami
devami
Konaklama
Konaklama bul
Comodo SSL